Jongeren testen Scheveningse strandtenten op toegankelijkheid

Haagse jongeren testen de zomer van 2013 de toegankelijkheid van strandtenten in Scheveningen. De resultaten komen op de site en app van ongehinderd.nl/denhaag.

Dit is een website met informatie over toegankelijkheid van gebouwen in Den Haag.

De testteams kijken tijdens hun bezoek bijvoorbeeld naar:

  • Is de strandtent toegankelijk?
  • Zijn er drempels?
  • Is het personeel hulpvaardig?
  • Is er een invalidenparkeerplaats in de buurt?
  • Kun je er met het openbaar vervoer komen?
  • Is er een invalidentoilet aanwezig? Of wellicht een ‘bruikbaar toilet’?
  • Kun je er glutenvrij voedsel krijgen?
  • Zijn (hulp)honden er welkom?

Voor sommige strandtenthouders betekent een bezoek van het TestTeam dat ze voor het eerst nadenken over de toegankelijkheid van hun zaak. Een aantal houders van stranttenten hebben beloofd oprijplanken te plaatsen waarmee rolstoelen makkelijker over drempels kunnen rijden. Ook worden bij een aantal strandtenten wc’s aangepast voor mensen met een beperking.

TestTeamleden gezocht voor Ongehinderd

Elke 3 weken gaat het TestTeam op pad om per thema te onderzoeken of locaties geschikt zijn voor mensen met een fysieke, visuele of andere beperking. Wilt u deel uitmaken van het TestTeam? Dat kan! Jongeren (18 tot en met 30 jaar) met en zonder beperking kunnen zich hiervoor aanmelden via info@voorall.nl. De eerstvolgende test is op zaterdag 17 augustus 2013, van 10.00 tot 13.00 uur. 

Voorall voor Hagenaars met een beperking

Het TestTeam is een initiatief van Voorall, de Haagse belangenvereniging voor mensen met een beperking. Vrijwillig opgegeven jongeren met en zonder beperking vormen het TestTeam.

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall adviseert de gemeente over het gehandicaptenbeleid en vertegenwoordigt de groep Hagenaars met een beperking.

Kijk voor meer informatie op de website van Voorall.     Bron: Gemeente Den Haag

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.