Wijkverpleegkundige: integer en betrouwbaar

Integriteit en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste waarden van de wijkverpleegkundige. Dat zei PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert maandagavond in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Ter afsluiting van de vierde opleidingsdag van een nieuwe groep van 16 ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige van V&VN werd daar een diner pensant gehouden.

Wijkverpleegkundigen, hun coaches, vertegenwoordigers van zorgverzekeraar VGZ, ActiZ en ZonMw gingen tijdens dit diner in gesprek over hun nieuwe rol. De eerste berichten zijn dat het heel hard werken is, maar dat de ingezette beweging goed is. De wijkverpleegkundigen zijn vooral druk met herindiceren. ‘Het voelt als detoxen. Ik moet echt nog wennen dat het CIZ niet meer indiceert’, aldus een ambassadeur in opleiding.

Directeur zorginkoop Bert Bokma van zorgverzekeraar VGZ toonde zich ingenomen met de informatie die hij uit de eerste hand van de wijkverpleegkundigen had gekregen. VGZ is al geruime tijd bezig met het opzetten van wijknetwerken waarin de wijkverpleegkundige centraal staat. Bokma ondertekende na afloop van het diner een driejarige sponsorovereenkomst voor de opleiding van de ambassadeurs met Gia Walinga, voorzitter van V&VN Afdeling Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid.

De 16 ambassadeurs wijkverpleegkunde krijgen hun certificaat op dinsdag 21 april 2015 bij ZonMw in Den Haag.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.