Hoe denken politieke partijen over pgb?

Op 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Welke standpunten hebben de politieke partijen als het gaat om het pgb en persoonsvolgende financiering? En hoe ziet volgens hen de toekomst eruit als het gaat om eigen regie? Per Saldo maakte een rondje langs de partijen.

Elf partijen beantwoorden vijf vragen

In aanloop naar de landelijke verkiezingen op 15 maart heeft Per Saldo alle politieke partijen die op het stembiljet staan aangeschreven met een 5-tal vragen. De vragen gaan over het pgb, persoonsvolgende financiering en eigen regie. Van alle partijen hebben er 10 hun antwoorden binnen de reactietermijn naar ons teruggestuurd. Het CDA heeft daarna als elfde partij alsnog de vragenlijst teruggestuurd. Deze standpunten vindt u, overzichtelijk gerangschikt per partij, op deze pagina.

Bepaal uw eigen keuze

Per Saldo geeft geen stemadvies, maar wil u informeren en geeft u zelf de mogelijkheid om uit te zoeken welke standpunt u het meeste aanspreekt. En welk vakje u op 15 maart dan wellicht rood kleurt.

Standpunten politieke partijen

N.B. Hieronder staan de reacties van partijen die op ons verzoek gereageerd hebben. Alleen partijen die in het hele land meedoen zijn benaderd.

50Plus-enpgb [pdf]

CDA-enpgb [pdf]

ChristenUnie-enpgb [pdf]

D66-enpgb [pdf]

GroenLinks-enpgb [pdf]

NieuweWegen-enpgb [pdf]

PvdA-enpgb [pdf]

PVV-enpgb [pdf]

SGP-enpgb [pdf]

SP-enpgb [pdf]

VVD-enpgb [pdf]

 

Bron: Per Saldo

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.