Regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’

De fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) hebben op 10 oktober 2017 het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd.

Regeerakkoord en zorg

Zorg gaat iedereen aan. Iedere dag dragen duizenden zorgprofessionals met hun kennis en toewijding bij aan de kwaliteit van leven van mensen en hun omgeving. Niet voor niets behoort onze zorg tot de beste van Europa. Tegelijkertijd maken veel mensen zich zorgen of de zorg die zij nodig hebben er wel is en of zij die kunnen betalen. Daar maken we werk van. Nieuwe hervormingen zijn niet nodig, wel verbeteringen. Uitgangspunt is goede zorg voor iedereen op de juiste plek op het juiste moment. Daarvoor investeren we bijvoorbeeld ruim 2 miljard euro in de ouderenzorg. Daarnaast komen er maatregelen en geld voor preventie en gezondheidsbevordering, innovatie, en meer aandacht voor de kwaliteit van leven.

Onderwerpen

  • Goede zorg voor ouderen
  • Preventie en gezondheidsbevordering
  • Curatieve zorg
  • Verhouding private zorgaanbieders en -verzekeraars en publieke rondvoorwaarden
  • Meer transparantie voor verzekerden
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Jeugdhulp
  • Een inclusieve samenleving
  • Eigen betalingen en administratieve lasten
  • Medisch-ethische onderwerpen

Lees hier de inhoud van het Regeerakkoord op het gebied van zorg

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.