Nieuwe donorwet: wat moet u weten?

Er komt een nieuwe donorwet die regelt dat iedereen vanaf 18 jaar in Nederland geregistreerd wordt in het Donorregister. Voordat deze wet in de zomer van 2020 wordt ingevoerd, wordt iedereen daarover uitvoerig geïnformeerd.

Het blijft belangrijk dat u zelf uw keuze over orgaandonatie maakt en vastlegt. Bent u al geregistreerd, dan blijft uw registratie gewoon geldig. Ook na invoering van de nieuwe wet. Heeft u zich niet geregistreerd? Dan kunt u uw keuze net als altijd vastleggen in het Donorregister.

Meer informatie

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer over de diverse activiteiten die hij gaat ondernemen tot invoering van een actief donorregistratiesysteem (ADR).

Download ‘Kamerbrief over invoering actieve donorregistratie’

PDF document | 4 pagina’s | 138 kB

Kamerstuk: Kamerbrief | 13-02-2018

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.