Mogelijk tienduizenden Wajongers in armoede

Duizenden jonggehandicapten dreigen in armoede te belanden. Sinds 1 januari ontvangt een deel van de Wajongers een kleiner deel van het minimumloon omdat ze volgens de overheid in staat zijn om nog te werken. Om niet onder het sociaal minimum te komen, het bedrag dat nodig is om te kunnen leven, kunnen ze een toeslag aanvragen. Maar velen blijken dat nog niet te hebben gedaan.

Het UWV had 30.000 aanvragen voor de toeslag verwacht, maar heeft er nog maar een paar duizend ontvangen. Dat constateert de Volkskrant op basis van een nota van het UWV.

Lees het hele artikel van de NOS

Nog geen toeslag aangevraagd?

Heb jij een Wajong-uitkering en zit je met je inkomen onder het sociaal minimum dan heb je mogelijk recht op een aanvulling vanuit de Toeslagenwet. Het sociaal minimum (zie tabel hieronder) is het bedrag dat je minimaal nodig hebt om van te kunnen leven. Dat bedrag is niet voor iedereen hetzelfde. Hoe hoog het sociaal minimum voor je is, hangt af van je leeftijd en je leefsituatie. Voor een gezin met kinderen bijvoorbeeld geldt een hoger bedrag dan voor iemand die alleen woont.

Toeslag aanvragen via het UWV

Sociaal minimum per 1 juli 2018

Dit zijn bruto bedragen. Klik hier of op afbeelding om naar de site van het UWV te gaan

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.