Scootmobiel kopen: 10 tips waar u op moet letten

Het hele jaar door plezier van uw scootmobiel

Bent u van plan een scootmobiel aan te schaffen, dan zult u belangrijke keuzes moeten maken. Er is zo’n breed aanbod op het gebied van scootmobielen, dat u al snel de bomen door het bos niet meer zult zien als u niet weet waar u op moet letten. Het is dus belangrijk dat u weet wat uw eisen en wensen zijn, zodat u uiteindelijk een scootmobiel kiest die perfect bij u en uw situatie past.

Investeren in de juiste scootmobiel zal uw dagelijkse leven drastisch verbeteren. De Totale Zorgwinkel is specialist op het vlak van scootmobielen en helpt al vele jaren de gebruikers met het bepalen van de juiste keuze. Hierbij spelen lichamelijke beperkingen en de mate van comfort de hoofdrol. Hierbij hun kostbare tips die betrekking hebben op uw lichamelijke gezondheid.

1. Heeft u pijn of rugklachten?

Uw scootmobiel moet aangepast zijn op lichamelijke ongemakken, pijn- of rugklachten. Zo kan een scootmobiel met slechte vering uw plezier in het rijden snel doen afnemen. Er zijn verschillende soorten scootmobielen die aangepast zijn voor gebruikers met pijnklachten, reuma of onstabiliteit.

2. Wat is uw lichaamsgewicht?

Scootmobielen hebben een maximaal belastbaar gewicht. Hoe groter de scootmobiel, hoe meer lichaamsgewicht de scootmobiel kan dragen.

3. Heeft u een goed evenwicht?
Er zijn scootmobielen met 3 wielen en met 4 wielen. Beide modellen zijn stabiel. Heeft u evenwichtsproblemen dan geeft een 4-wieler meer stabiliteit, waardoor u zich veiliger en comfortabeler voelt.

Gemak en comfort zijn ook belangrijke aandachtspunten. De Totale Zorgwinkel geeft hiervoor de volgende tips, zodat uw scootmobiel u optimaal gebruikersgemak geeft.

4. Gebruikt u de scootmobiel binnen, buiten of beide?

Wilt u binnenshuis gebruik maken van uw scootmobiel, hou er dan rekening mee dat de afmetingen dusdanig zijn dat u makkelijk kunt manoeuvreren door deuropeningen en smalle gangen. Ook de wendbaarheid van de scootmobiel is in dit geval een aandachtspunt. Gebruikt u de scootmobiel alleen buiten, dan dient u rekening te houden met de breedte van de toegangen naar de stalplaats.

5. Welke afstanden wilt u afleggen met uw scootmobiel?

Er zijn scootmobielen die ideaal zijn voor korte en middellange afstanden, bijvoorbeeld voor een ritje naar het dorp of een boodschapje. Deze modellen zijn compact en wendbaar, zodat u zich ook makkelijk kunt verplaatsen in een winkel.
Maakt u graag langere ritten, dan heeft u een scootmobiel nodig met een zwaardere accu en motor. Deze scootmobielen zijn over het algemeen robuuster en luxer uitgevoerd.

6. Hoe snel moet uw scootmobiel zijn?

De snelheid van de scootmobielen variëert gemiddeld tussen de 8 en de 24 kilometer. Voor korte ritjes kiest men vaak voor een lage snelheid. Voor langere ritten, zoals een bezoek aan een naaste in een andere plaats, ligt de voorkeur eerder bij een snellere scootmobiel.

7. Wilt u uw scootmobiel meenemen in de auto?

Wilt u uw scootmobiel vervoeren met de auto, de trein of zelfs het vliegtuig, dan heeft u een opvouwbare scootmobiel nodig. Deze zijn eenvoudig demontabel en lichter in gewicht.

8. Welke eisen stelt u aan comfort?

Belangrijke aandachtspunten die het gebruik van een scootmobiel uiterst aangenaam maken zijn onder andere de vering, de uitvoering van de stoel en het soort banden. Daarnaast is het belangrijk dat het gebruik eenvoudig is en het display goed afleesbaar. Ook dient het stuur en de stoel instelbaar te zijn.

9. Hoe kunt u uw veiligheid verhogen?
Met de scootmobiel maakt u deel uit van het dagelijkse verkeer. Het is dan ook belangrijk dat u goed zichtbaar bent door bijvoorbeeld goede verlichting en kleding met reflectoren. Uiteraard moet u de verkeersregels kennen. Daarnaast moet u zelf goed zicht hebben tijdens het rijden. Hierbij kunnen spiegels of een windscherm tegen verblinding door de regen u helpen.

10. Wat zijn handige accessoires?
Er zijn talloze manden en tassen verkrijgbaar die u eenvoudig en veilig kunt monteren aan de scootmobiel. Andere slimme accessoires zijn bijvoorbeeld een stok- of rollatorhouder of een scootmobiel beschermer. Ook is er speciale kleding die u warm en droog houdt.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze tips of wilt u meer weten over scootmobielen, dan kunt u contact opnemen met de Totale Zorgwinkel op telefoonnummer 0545-296 368 of via de mail info@totalezorgwinkel.nl.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.