VNG roept gemeenten op om te ‘prokkelen’

Een Prokkel is een ‘prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder een verstandelijke beperking’. De VNG roept alle gemeenten op om volgend jaar een Prokkel te houden en in gesprek te gaan met inwoners met een verstandelijke beperking.

Dit jaar organiseerde de VNG voor het eerst een Prokkel, we wonnen daarmee een Zilveren Prokkel.

Wat is een Prokkel?

Stichting Prokkel organiseert al sinds jaar en dag activiteiten door het hele land met als hoogtepunt de Prokkelweek: een week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Een week waarin aandacht gevraagd wordt voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Een week die vaak een startpunt vormt voor verandering, voor mensen met én zonder verstandelijke beperking. Prokkelweek van 2019 loopt van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni.

Zilveren Prokkel 2018

De VNG hield 7 juni 2018 voor het eerst een Prokkel in eigen huis. De deelnemers leerden de organisatie kennen door met verschillende afdelingen in gesprek te gaan, er vonden veel persoonlijke gesprekken plaats. In de categorie Mensenrechten wonnen we met deze interactieve middag een Zilveren Prokkel. Zoals plaatsvervangend algemeen directeur Pieter Jeroense zei: ‘We zijn trots op het winnen van de Zilveren Prokkel en zien het als aanmoediging om volgend jaar weer een Prokkel te organiseren.’

Bron: VNG

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.