Vertelpunt Zorg voor de Jeugd

Het actieprogramma Zorg voor de Jeugd werkt het verbeteren van de Jeugdhulp. Vertelpunt Zorg voor de Jeugd is een van de middelen om de Jeugdhulp te verbeteren aan de hand van de ervaringen van mensen die ermee te maken hebben.

Wat zijn de verhalen achter de cijfers? Wat zijn de lessen die je kunt trekken uit de persoonlijke verhalen van jeugdigen, ouders en hun verzorgers?

Programma Zorg voor de Jeugd heeft het online Vertelpunt Jeugdhulp gelanceerd waar jongeren, (pleeg)ouders en professionals persoonlijke ervaringen kunnen delen. Met een interactief dashboard kunnen jeugdregio’s hier patronen uithalen en de ervaringen duiden. De jeugdregio’s kunnen de informatie gebruiken als input voor verbetervoorstellen.

Communicatiemiddelen beschikbaar

Het programma vraagt gemeenten en ketenpartners om jeugdigen, ouders en professionals die te maken hebben met Jeugd, te wijzen op het online Vertelpunt Jeugdhulp, en op de mogelijkheid hun ervaringen te delen met als doel de jeugdhulp te verbeteren. Het programma levert een communicatiekit met daarin kant en klare oproepen voor een mailbericht of om te plaatsen op de website. Ook is een flyer beschikbaar met informatie over het doel, de methode en veelgestelde vragen.

Meer informatie

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.