Wat zijn de laatste hooroplossingen

Als het hoorvermogen achteruit gaat dan verloopt het horen minder goed en is er meer luisterinspanning nodig. Het slecht kunnen horen gaat gepaard met sociale isolatie, gevoelens van angst, depressie en onzekerheid. De kwaliteit van het leven over het algemeen neemt voor de slechthorende ook af. Dankzij de verschillende hooroplossingen die worden aangeboden kan een slechthorende naar tevredenheid horen.

Hooroplossingen

De verschillende hooroplossingen die worden aangeboden zijn hoortoestellen, gehoorbeschermingen en hoorhulpmiddelen.

Hoortoestellen

Een hoortoestel is een gehoorapparaat dat geluiden uit de omgeving weer hoorbaar maakt voor de slechthorenden. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen:

  1. Klassieke hoortoestellen: de klassieke hoortoestellen worden achter het oor gedragen en geleiden het geluid door middel van een op maat gesneden oorstukje tot in het gehoorgang.
  2. Onzichtbare hoortoestellen: Deze type hoortoestellen worden heel diep in het gehoorgang geplaatst waardoor niemand zich realiseert dat je een hoortoestel draagt.
  3. Mini hoortoestellen: De mini hoortoestellen zijn zo klein dat je ze niet eens ziet met je blote oog. Ze liggen vestopt achter de oorschelp en zijn het meest geavanceerde gehoorapparaten.
  4. Bluetooth hoortoestellen: Deze type hoortoestellen zijn met je smartphone makkelijk te bedienenn via Bluetooth. Je bepaalt dan zelf welke volume je comfortabel vindt en kan die via je smartphone eenvoudig aanpassen.
  5. Herlaadbare hoortoestellen: Met de herlaadbare toestellen behoort vervanging van batterijen tot het verleden. De herlaadbare toestellen hebben slechts een laadbeurt van 3 uren nodig om de hele dag goed ermee te kunnen horen.

Gehoorbescherming

Onze oren worden dagelijks zwaar belast met de decibel die onze omgeving produceert. Zelfs korte en krachtige geluidsgolven kunnen onze oren beschadigen. Het is beter om bijvoorbeeld lawaai van luide muziek, luide sirenes of luidruchtige gesprekken te vermijden. Als je merkt dat je al een beetje last hebt van gehoorverlies, kun je voorkomen dat het nog erger wordt, door gebruik te maken van gehoorbescherming.

  1. Oordoppen: Je gehoor zal je dankbaar zijn als je je oren beschermd met oordoppen. Er zijn standaard oordopjes te koop als ook aangepaste oorbeschermers.
  2. Hoofdtelefoon: Heb je dagelijks last van geluidsoverlast in je omgeving? Investeer in een hoofdtelefoon van goede kwaliteit om het geluid op de achtergrond te verminderen.

Hoorhulpmiddelen

  1. Tv- oplossingen: er zijn tegenwoordig mogelijkheden om je televisie aan te sluiten aan je gehoorapparaat. Ook zijn er mogelijkheden voor slechthorende zonder gehoorapparaat om via een externe ‘koptelefoon’ het geluid van de televisie zelf te regelen.
  2. Telefoonoplossing: ook op het gebied van telefonie zijn er aan aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Zo worden er telefoons verkocht met extra versterking en er zijn ook losse versterkers te koop die je op elk moment aan je telefoon kan koppelen.

Een slecht gehoorvermogen kan het leven van een individu veranderen. Daarom is het van belang om zuinig te zijn met je gehoor. Voor degene die al last hebben van gehoorverlies zijn er hooroplossingen die op maat en in verschillende merken kunnen worden geleverd. Geef je op voor een hoortest om te weten of je symptomen hebt van gehoorverlies.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.