Nog steeds problemen met leerlingenvervoer: ‘Er moet anders gedacht worden’

Kinderen met een ziekte, lichamelijke beperking of gedragsproblemen hebben recht op vervoer naar school en weer terug naar huis. Maar daarmee gaat het nog te vaak mis, zegt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Daardoor kunnen de kinderen niet naar school. Kalverboer kreeg de afgelopen jaren meer dan honderd klachten binnen.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het vervoer, maar dat vervoer moet wel passend zijn, zegt Kalverboer. “Het gaat om kinderen die niet in de buurt naar school kunnen, dat is al verdrietig genoeg. Maar als je autistisch bent en de gemeente zegt: ‘Ga jij maar met het openbaar vervoer’, en je moet overstappen of er gebeuren onverwachte dingen, dan geeft dat zo veel stress dat je niet op school komt.” Zo’n 70.000 kinderen gebruiken het schoolvervoer.

Lees en kijk verder op de NOS

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.