Verbetertraject ‘Samenwerken aan een betere toegang’ van start

Gemeenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het Verbetertraject ‘Samenwerken aan een betere toegang sociaal domein’. In dit traject leren en verbeteren gemeenten samen met lokale partners, cliëntvertegenwoordigers en inwoners hoe de toegang merkbaar beter kan. De eerste tranche met deelnemende gemeenten start half oktober, aanmelden voor deze tranche kan tot en met 1 oktober. Heeft jouw gemeente zich al aangemeld?

Gemeenten zijn inmiddels vijf jaar verantwoordelijk voor de omvangrijke taken op het gebied van de (langdurige) ondersteuning en zorg aan inwoners thuis. Hoewel er al veel goed gaat, ervaren inwoners dat de uitvoering op een aantal thema’s beter kan. In het Verbetertraject ‘Samenwerken aan een betere toegang sociaal domein’, kort gezegd: Verbetertraject Toegang, werken gemeenten aan verbetering van de toegang tot hulp en ondersteuning binnen het sociaal domein. Aan dit verbetertraject hebben diverse organisaties, waaronder de VNG en cliëntorganisaties Ieder(in), Per Saldo, Mind, zich verbonden.

Lees verder

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.