MantelzorgNL ontwikkelt online community voor mantelzorgers

Om lotgenotencontact in tijden van corona wat makkelijker te maken, heeft MantelzorgNL de afgelopen maanden hard gewerkt aan een online community voor mantelzorgers. De community is deze week live gegaan voor leden, en vanaf vandaag ook toegankelijk voor andere mantelzorgers in Nederland.

Erkenning en herkenning

Vanwege de corona-maatregelen verliezen veel mantelzorgers een uitlaatklep. Deze community zorgt ervoor dat mantelzorgers die in vergelijkbare situaties zitten, elkaar kunnen vinden en ervaringen kunnen delen. Vaak hebben zij een één woord al genoeg om elkaar te begrijpen. Een stukje herkenning en erkenning dus. En dat is fijn, zeker nu de belasting vanwege de Covid-epidemie alleen nog maar zwaarder is geworden voor mantelzorgers.

App & lokale groepen op de planning

De community is gloednieuw, dus langzaamaan zal deze zich gaan vullen met leden en zal deze levendiger worden. Er staan voor de komende periode nog een aantal ontwikkelingen op de planning. Zo zal de community vanaf februari ook als app te downloaden zijn op je telefoon, en daarmee nog laagdrempeliger worden.  Ook wordt de mogelijkheid uitgerold om lokale groepen te beheren voor mantelzorgondersteunende organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL. Zo blijven mantelzorgers gemakkelijk op de hoogte van lokale online en offline activiteiten.

Ook voor ex-mantelzorgers

Ook voor ex-mantelzorgers is een groep ingericht. Deze vaak vergeten groep heeft te maken met rouwverwerking en zoeken vaak naar een nieuwe invulling en meer balans in het leven.

Ga naar de community: Deeljezorg.nl

Bron: MantelzorgNL

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.