Centraal informatiepunt Chronisch ziek en werk gelanceerd

Werk je voor een arbodienst, een vakbond, patiëntenorganisatie of een andere organisatie die mensen met een aandoening of chronische ziekte meer regie wil geven om aan het werk te kunnen blijven? Dan kun je terecht bij het Centraal informatiepunt Chronisch ziek en werk (CIP).

Wat is het CIP?

Bij het Centraal Informatiepunt ‘Chronisch ziek en werk’ vind je onafhankelijke en kwalitatieve informatie over chronisch ziek zijn en werk. Je vindt er tips om aan het werk te blijven en om regie te nemen. De informatie is ziekte overstijgend en daarom bruikbaar voor iedereen. Naast de informatie van de Patiëntenfederatie verzamelen we ook links naar pagina’s van bijvoorbeeld een werkgevers- of werknemersorganisatie, bedrijfsarts of patiëntenorganisatie. 

Iedereen die in zijn werk te maken heeft met mensen die chronisch ziek zijn, wordt gevraagd de informatie te delen op de eigen website of andere media. Zodat jouw achterban, zoals een werknemer of zzp’er voor wie deze informatie heel belangrijk is, deze pagina kan vinden. De informatie op veel plekken beschikbaar maken, vergroot de kans dat de doelgroep de informatie vindt.

Ditmer Rouwenhorst, AWVN adviseur duurzame ontwikkeling: ‘Wij ontsluiten de informatie over chronisch ziek zijn en werk van het Centraal Informatiepunt (CIP) via onze app Tiptrack. Dit is een online platform met tips, adviezen, tests en trainingen waarmee je als werknemer zicht en grip krijgt op je werk, gezondheid, ontwikkeling, geldzaken en werk-privé balans. Zodat je vorm en inhoud kunt geven aan je duurzame inzetbaarheid.’

Lees meer ervaringsverhalen via Centraal informatiepunt ‘Chronisch ziek en werk’(CIP)’. En bekijk ook de informatie voor werknemers met een aandoening of chronische ziekte.

Bron: Patiëntenfederatie Nederland