Dagje uit voor rolstoelgebruikers

Er zijn ook diverse mogelijkheden in Nederland om er op uit gaan, te genieten van de natuur en omgeving voor mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandlijke beperking, ouderen). Een overzicht van websites die kunnen bijdragen aan een rolstoelvriendelijk dagje uit..

Groen & Handicap (G&H) is het Nederlandse kenniscentrum voor een toegankelijk landschap, natuur én openbare recreatiegebieden voor iedereen.

Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties.

Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen in Nederland, meer dan 5000 dag­wandelin­gen, wandelkaarten, stads­wandelingen, GPS-wandelin­gen, themawandelingen etc

Het project Onbeperkt Eropuit wil vrijetijdslocaties door heel Nederland beter rolstoeltoegankelijk maken. Want ook als je in een rolstoel zit wil je zonder zorgen een dagje op pad.

Informatie en een overzicht over rolstoeltoegankelijke stranden in Nederland. Je kunt zien welke strandpaviljoens drempelvrij zijn en waar je een strandrolstoel kan huren