Hulpmiddelen » Boodschappenhulp

Boodschappen kunnen thuis worden bezorgd via een boodschappenhulp of boodschappenservice. Er zijn hiervoor verschillende manieren.

Via de supermarkt

Via de website van een grote supermarkt kunt u boodschappen bestellen. U klikt aan welke boodschappen u wilt hebben en deze worden bij u thuis bezorgd. U betaalt een vast bedrag voor het laten bezorgen van de boodschappen (plus natuurlijk de kosten van de boodschappen zelf).

U kunt ook uw boodschappen thuis laten bezorgen. Veel winkels hebben een bezorgdienst. U betaalt de kosten van de boodschappen plus een bedrag voor het bezorgen.

  • U vindt veel boodschappendiensten via boodschappenspot.nl. (Boodschappenspot.nl)
  • Sommige thuiszorgorganisaties hebben ook een boodschappenservice.
  • U kunt ook familie of vrijwilligers vragen om af en toe boodschappen voor u te doen.
Boodschappendienst met vrijwilligers

Verder zijn er boodschappendiensten die werken met vrijwilligers, zoals de vrijwillige hulpdienst en Stichting Welzijn Ouderen. U kunt een vrijwilliger ook vragen om samen boodschappen te doen.

Maaltijdservice

Een maaltijdservice bezorgt maaltijden bij u thuis. Verse maaltijden en/of ingevroren maaltijden. U kiest eerst uit een lijst wat u wilt eten. Daarna worden de maaltijden bij u thuis afgeleverd: overdag of ’s avonds.

De maaltijdservice voor ouderen is vaak onderdeel van een zorginstelling of welzijnsorganisatie. Dat geldt ook voor de maaltijdservice voor mensen met een beperking.

Een vrijwilliger brengt de maaltijden gratis rond. En u betaalt alleen de kosten van de maaltijd. Soms zelfs met korting. De zorginstelling in uw buurt kan u hier meer over vertellen. Of uw gemeente.

Meer hulpmiddelen

Hieronder vindt u (via het uitklapmenu) een overzicht van voorzieningen en hulpmiddelen per categorie.