Hulpmiddelen » Traplift of rolstoellift

Een traplift in een bestaande woning biedt de mogelijkheid aan verminderd mobiele bewoners om langer thuis te blijven wonen. Een traplift wordt over de trap heen geplaatst. Middels een traplift met een stoel kunt u zittend langs een trap naar boven of beneden gaan. U kunt een traplift laten aanbrengen bij een rechte trap, een trap met één of meer bocht(en) en een trap met een tussenbordes. Bijna altijd wordt een traplift op maat van de woning gemaakt.

Waarvoor dient het?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan een oplossing zijn wanneer u thuis niet of niet veilig naar boven of beneden kunt komen. Bijvoorbeeld door weinig kracht in de benen of snel het evenwicht verliezen.

Hoe werkt het?

Trapliften kunnen aan de binnen- of buitenzijde van de trap worden gemonteerd, afhankelijk van de situatie. De onderdelen (zitting, armleuningen en voetsteun) klapt u uit. Dan gaat u op het stoeltje zitten en drukt u op de bedieningsknop, waarna de lift langzaam langs een rail omhoog of omlaag gaat. Trapliften werken op elektriciteit; als de stroom uitvalt, werkt de traplift op de noodaccu. Het stoeltje heeft meestal een draaibare zitting, zodat u gemakkelijk op en van de stoel komt. U kunt de zitting, de armleuningen en de voetsteun meestal opklappen, zodat anderen voldoende ruimte hebben om de trap te gebruiken.

Uitvoeringen

Er bestaan allerlei soorten en uitvoeringen, zoals trapliften die extra gewicht kunnen dragen, trapliften voor kinderen en trapliften geschikt voor blinden en slechtzienden.

Wordt het vergoed?

U krijgt het hulpmiddel mogelijk vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de Wlz (Wet langdurige zorg). Uw gemeente voert de Wmo uit. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voert de Wlz uit. Soms wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Smienk trapliften

Smienk Trapliften

Postbus 249 | 8070 AE Nunspeet
0341-768071 | info@smienktrapliften.nl | Website 

Gewoon thuis wonen mogelijk maken met een hergebruikte traplift. Smienk Trapliften verkoopt gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen. Omdat Smienk alleen trapliften van de gerenommeerde merken hergebruikt, kunt u vertrouwen op topkwaliteit met garantie tegen een nette prijs (tot 60% goedkoper dan een nieuwe!).

Handicare trapliften

 

Handicare Trapliften

Newtonstraat 35
1704 SB Heerhugowaard
072 75 111 75 | traplift@handicare.com | Website 

Wilt u een traplift oplossing die voldoet aan uw wensen en eisen? Handicare heeft met het grootste productassortiment voor elke situatie, elke trap en elk budget een oplossing. Als enige fabrikant met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen bent u bij Handicare gegarandeerd van de door uw gewenste service en kwaliteit.

Otolift trapliften

 
Otolift Trapliften

Lekdijk Oost 27 A | 2861 GB Bergambacht
0800 444 777 2 | info@otolift.com | Website 

Bent u op zoek naar een goede, maar vooral betrouwbare traplift? Bij Otolift Trapliften bent u verzekerd van kwaliteit en service, en dat ook nog eens tegen een vriendelijke prijs. Door onze verschillende railsystemen, in eigen fabriek gemaakt, kunnen wij voor iedere trapsituatie en voor ieder budget een passende traplift leveren.