Hulpmiddelen » Verhuiskostenvergoeding

Het kan zijn dat je huidige woning niet meer geschikt is vanwege ziekte, handicap of ouderdom. Het is soms ook mogelijk om de eigen woning aan te passen. Indien een woningaanpassing niet afdoende is, kan verhuizen soms de enige oplossing zijn. Hiervoor kunt u soms in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding.

Verhuiskosten

Indien het noodzakelijk is om te verhuizen dan neemt dit veelal de nodige kosten met zich mee. Hierbij kan gedacht worden aan het inhuren van een verhuisbedrijf en kosten voor vloerbedekking, muurverf, gordijnen e.d.

Een verhuiskostenvergoeding aanvragen

Het is belangrijk om een verhuiskostenvergoeding aan te vragen vóórdat je gaat verhuizen. Je gemeente moet kunnen beoordelen of de woning geschikt voor je is (soms is het ook mogelijk om de eigen woning aan te passen. Dan is verhuizen naar een nieuwe woning niet nodig). De vergoeding wordt meestal achteraf betaald. Bewaar de rekeningen en de bonnetjes, want het kan zijn dat je gemeente daar naar vraagt. Over het algemeen geldt er een maximum bedrag voor de vergoeding. Vraag ook hier van tevoren naar, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie

Meer informatie over een vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kun je verkrijgen bij het Wmo-loket en je gemeente.