Zorgvakantiewijzer

Binnen deze Zorgvakantiewijzer vind je informatie die kan bijdragen aan het vinden, regelen en organiseren van een passende vakantie en ontspannen dagje(s) uit

Iedereen wil zo nu en dan wel eens lekker op vakantie. Maar voor chronisch zieken, senioren en lichamelijk en verstandelijk gehandicapten kan dit een drempel vormen omdat je bijvoorbeeld afhankelijk bent van zorg en/of hulp. Het kan zijn dat de accommodatie aan bepaalde eisen dient te voldoen (bijv. toegankelijk voor een rolstoel of anti-allergeen). Misschien dient er zorg geregeld te worden en/of heb je bepaalde hulpmiddelen nodig.

Nederlandse bestemmingen
Geniet van de prachtige natuur op de Veluwe, de brede zandstranden langs de Noordzee, het charisma en historie van oudste steden of het oerhollandse boerenlandschap.

Europese bestemmingen
Zoek de zon op aan de kust van Spanje, de Griekse eilanden of de Turkse Riviera. Proef de ambiance van pittoreske dorpjes in Frankrijk of de authentieke steden in Italië.

Verre bestemmingen
Laat je verblinden door de hagelwitte stranden van Thailand, maak kennis met de wildparken in Zuid-Afrika, de palmstranden in Kenia of de natuurschatten van Costa Rica.

Reisorganisaties
Beleef al het moois van een georganiseerde reis in Nederland, Europa of ga op avontuur naar verre bestemmingen. Waar nodig met begeleiding en/of professionele zorg.

Wintersport met een beperking
Ga de uitdaging aan op de Oostenrijkse of Italiaanse pistes met een georganiseerde wintersportreis speciaal voor mensen met een lichamelijke-, verstandelijke- of visuele beperking.

Duiken met een beperking
Word één met het water en de onderwaterwereld. Duiken met persluchtapparatuur is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking.