Zorgvakantiewijzer » Activiteiten met een beperking

Er zijn diverse mogelijkheden om activiteiten met een beperking te ondernemen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld wintersport en duiken met een beperking, maar ook dagbesteding bij een Zorgboerderij in de buurt. Bovendien wordt Nederland steeds toegankelijker voor mensen met een beperking waardoor aan een dagje uit meer plezier kan worden beleefd.

Wintersport met een beperking
Duiken met een beperking
Dagbesteding bij een Zorgboerderij
Rolstoelvriendelijk dagje uit

Wintersport met een beperking: Wil je heerlijk (leren) skiën? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden om een wintersport zoals skiën te beoefenen en eigen te maken voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking. Er zijn mensen die bijvoorbeeld op één been skiën of zittend skiën. Zo zijn er monoski’s en monozitski’s of langlauf zitski’s.

Duiken met een beperking:  Duiken met persluchtapparatuur is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking. Vanaf het moment dat je onderwater bent heb je het gevoel dat je in een heel ander deel van de wereld terecht bent gekomen. Je voelt je vrij, gewichtloos en veilig. Zo bevind je je nog op de kant en zo ben je één met het water en de onderwaterwereld.

Zorgboerderijen: Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf dat dagbesteding biedt aan mensen met zorg- en hulpvraag. Deze dagbesteding bestaat uit diverse activiteiten en werkzaamheden op en rond de zorgboerderij. Hierbij kan gedacht worden aan het verzorgen van dieren, tuinieren, eieren rapen e.d. De wekzaamheden worden afgestemd op mogelijkheden van de mensen.

Rolstoelvriendelijk dagje uit: Er zijn ook diverse mogelijkheden in Nederland om er op uit gaan, te genieten van de natuur en omgeving voor mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandlijke beperking, ouderen).

Bij het ondernemen van activiteiten met een beperking is het belangrijk dat plekken toegankelijk zijn. Kijk ook voor toegankelijkheid in Nederland op Ongehinderd