Zorgvakantiewijzer » Reisorganisaties voor mensen met een beperking

Op zoek naar een vakantie in Nederland, Europa of een avontuurlijke reis? Er zijn diverse reisorganisaties die dagtochten en aangepaste (avontuurlijke) reizen aanbieden voor mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking en senioren.

Veel reisorganisaties bieden waar nodig professionele zorg en begeleiding aan en accommodaties (aangepast) worden zorgvuldig uitgekozen. Naast de zorgprofessionals zetten veelal vrijwilligers zich met hart en ziel in voor een onvergetelijke ervaring!

Allegoeds Vakanties (Nederland)

Hebt u zin om er even lekker tussen uit te gaan? Allegoeds Vakanties biedt vakanties met zorg en begeleiding aan voor ouderen. Onder het motto: ‘Nooit te oud voor vakantie!’ genieten jaarlijks heel wat senioren van een heerlijk verblijf in Nederland. U kunt alleen komen of samen met uw partner, vriend(in) of mantelzorger. Al onze (deels aangepaste) accommodaties zijn met zorg gekozen. We kunnen u assisteren om evt. thuis)zorg en/of hulpmiddelen aan te vragen. Bekijk uitgebreid profiel

Molenweg 49 a
6741 KK Lunteren (Gelderland)

0318-485183
info@allegoedsvakanties.nl
Website
Facebook

 

De Zonnebloem (Nederland en Europa)

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. De Zonnebloem organiseert diverse reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart ons schip, MPS de Zonnebloem, het hele jaar lang door Duitsland, Nederland en België. Daarnaast organiseren Zonnebloemafdelingen in heel het land kleinschalige vakanties in Nederland. Liever zelfstandig op pad? Kijk dan eens naar onze aangepaste vakantiewoning. Keuze genoeg en voor elk wat wils.

Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda

076 564 64 64
dienstencentrum@zonnebloem.nl
www.zonnebloem.nl

SRG Aangepaste Vakanties (Nederland en Europa)

De SRG Aangepaste Vakanties is een vrijwilligersorganisatie die groepsvakanties aanbiedt voor mensen met een lichamelijke beperking. Veel reizen gaan naar hotels in populaire vakantiebestemmingen. Met wat extra inspanningen en een flinke dosis improvisatievermogen blijken de toeristenhotels prima te voldoen. Daarnaast zijn er vakanties in meer aangepaste accommodaties. De meeste in Nederland, maar ook een paar in het buitenland.

Postbus 4140
2003 EC Haarlem

(023) 536 84 09
info@srg.nl
Website

Stichting SteunpuntReizen (Nederland en Europa)

Stichting SteunpuntReizen organiseert begeleide reizen en begeleide dagtochten in binnen- en buitenland voor mensen met een verstandelijke beperking en/of NAH. De begeleiding tijdens reizen en dagtochten wordt verzorgd door enthousiaste vrijwilligers, meestal met ervaring in de zorgsector. SteunpuntReizen biedt minibusreizen in Nederland, busreizen naar nabij geleden landen en 5-daagse vliegvakanties naar Europese steden

Postadres: Platinaweg 10, Unit 2.01a
2544 EZ Den Haag

06  241 320 86
info@steunpuntreizen.nl
www.steunpuntreizen.nl

MundoRado Reizen (Europa en verre reizen)

Bent u reislustig, wilt u uw grenzen verleggen, maar voelt u zich hierin beperkt door uw lichamelijke handicap? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! MundoRado Reizen is specialist in aangepaste vakanties. MundoRado Reizen organiseert begeleide groepsreizen voor mensen (vanaf 18 jaar) met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Ook valide partners zijn van harte welkom! Reist u liever met uw eigen gezin of groep? Geen probleem! Wij bieden ook “Reizen op maat”

Hanzeweg 14D-1
2803 MC Gouda

0182-587056
info@mundorado.nl
www.mundoradoreizen.nl

Flow Reizen (Europa en verre reizen)

Als je een lichte verstandelijke beperking hebt, dan wil je natuurlijk het liefst zo zelfstandig mogelijk op vakantie. Maar wel met de begeleiding die je nodig hebt om er een echt onvergetelijke reis van te maken. Flow Reizen organiseert speciaal voor mensen van 18 tot ± 50 jaar met een verstandelijke beperking vakanties over de hele wereld, maar ook dicht bij huis. Lekker ontspannen met zon, zee en strand of juist sportief bezig of genieten van andere culturen. Precies wat jij wil.

Risseweg 9
6004 RM Weert

0495-544823
info@flowreizen.nl
flowreizen.nl

SET-Reizen (Europa en verre reizen)

SET-Reizen organiseert begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze professionele zorgverleners en enthousiaste vrijwilligers bieden jou de beste zorg en een onvergetelijke vakantie. Voor iedereen met een verstandelijke beperking hebben we specifieke vakanties die bij jouw zorgvraag past! Door de jarenlange ervaring en door te werken met professionele zorgverleners als begeleider is SET-Reizen al sinds 1996 het meest professioneel in begeleide reizen

Postbus 21203
3001 AE Rotterdam

010-215 02 48
info@set-reizen.nl
www.set-reizen.nl

Wintersport met een beperking

Stichting Samen Ontspannen

Stichting Samen Ontspannen (SSO) heeft als doel: Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de gelegenheid stellen om wintersport te beoefenen. Deze wintersportreizen mogelijk maken voor mensen met een: Verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, zintuiglijke beperking of een combinatie hiervan. Om dit te kunnen realiseren organiseert SSO jaarlijks wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen van 18 jaar en ouder met een beperking.

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

De Vereniging organiseert voor lichamelijke gehandicapten wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië, en skilessen op diverse locaties in Nederland. Hebt u een sportieve instelling en de interesse om aangepast te leren skiën? Er zijn voor bijna iedere lichamelijke beperking mogelijkheden: De kinderreis (7 – 15 jaar); De jongerenreis (16 – 27 jaar); De zitskireis voor volwassenen. De aangepast staand skireis voor volwassenen. De gevorderdenreis: voor (ver)gevorderde zittende en staande gehandicapte skiërs

Lasserstraat 192
2321 PV Leiden

071 5125987
info@vgw-online.nl
www.vgw-online.nl

Stichting Wintersport voor Gehandicapten

Een stichting, die in samenwerking met haar topvrijwilligers, skiërs met een lichamelijke beperking zelfstandig leert zitskiën. Jaarlijks reizen wij als groep 2 tot 3 keer per jaar af naar de Oostenrijkse en Italiaanse alpen. Op de pistes is er één op één begeleiding om zo een prachtige zitski ervaring te beleven. SWG is trots op haar materiaal- en begeleidersaanbod, waardoor de reizen uitdagingen bieden voor zowel beginners- als ervaren zitski-sporters.

Groen van Prinstererlaan 108
5237 CH ‘s-Hertogenbosch

071 5125987
info@swg-nederland.nl
swg-nederland.nl