Ziek en online

Uw kind is ziek en kan daardoor wellicht niet of minder vaak naar school. Hij of zij is vaker thuis en misschien ook vaker alleen. Via KlasseContact kan uw kind die ziek is online op afstand ‘deelnemen’ aan de schooldag. Maar het internet zelf is ook een onuitputtelijke bron van informatie, entertainment en sociale interactie.

Facebook, Youtube, Twitter en alle andere reeds bedachte of morgen opduikende sociale media bieden uw kind de kans om geïnformeerd te blijven en niet in een sociaal isolement te geraken. Een kind kan het internet op via de computer, maar ook via een tablet (iPad) of smartphone. Er gaat uiteraard niets boven werkelijk contact, maar wanneer je veel alleen bent, kan het internet uitkomst bieden.

Juist dat alleen zijn, betekent dat uw kind vaker dan andere kinderen zelf keuzes moet maken. Ga ik deze site op? Meld ik me aan? Wat schrijf ik wel of niet? Met wie heb ik contact? Is de informatie bruikbaar en betrouwbaar? Eens gepubliceerd is op internet ‘altijd gepubliceerd’. Foto’s van jezelf, ontboezemingen of abonnementen zijn niet eenvoudig ongedaan te maken. In de periode waarin uw kind worstelt met zijn of haar identiteit, moet het ook nog leren omgaan met een online identiteit. Daar kan uw kind best hulp bij gebruiken. U kunt uw kind helpen ‘media-wijs’ te worden.

Op deze pagina bieden we u suggesties rond het verkrijgen van mediawijsheid en leren op afstand: vanuit huis of ziekenhuis kennis opbouwen via online methoden en apps. Huiswerkbegeleiding is ook online mogelijk. De computer en het internet kunnen ook een bijdrage leveren aan reflectie en communicatie in de vorm van bijvoorbeeld het bijhouden van een online dagboek. Mogelijkheden te over!

Bron: Ziezon