Alternatieve geneeswijzen » Acupunctuur

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Ook heeft het een preventieve werking en een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).
De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden.

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

Staat uw klacht niet op de indicatielijst, neem dan contact op met een NVA -acupuncturist en leg uw klacht voor. Samen wordt besproken wat de mogelijkheden zijn.

Vergoeding

Acupunctuur valt onder alternatieve zorg en is niet gedekt vanuit de basisverzekering. De meeste aanvullende zorgverzekeringen kennen wel een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Er zijn zelfs aanvullende verzekeringen die volledig gericht zijn op alternatieve geneeskunde. Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden. Check vooraf welke praktijk / behandelaar een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Meer informatie?

Kijk op de website van NVA

Zoek en vind een acupuncturist