Medische zorg » Particuliere woonzorg

Zorgeloos oud worden dat verdient iedereen. Naast reguliere verpleeghuizen en verzorgingshuizen zijn er ook centra voor particuliere woonzorg. Particuliere woonzorgcentra bieden wonen, zorg en dienstverlening voor mensen met een zorgbehoefte en die niet langer zelfstandig kunnen of willen wonen.

Er is veelal een 24 uurs aanbod van verzorging, verpleging en/of begeleiding. Ook bestaat er bij veel particuliere woonzorgcentra mogelijkheden voor kortdurend verblijf, bijvoorbeeld ten behoeve van herstel na een ziekenhuisopname.

Locatie

Particuliere woonzorgcentra zijn meestal gehuisvest in karaktervolle en stijlvolle monumentale panden of villa’s die gelegen zijn op toplocaties. Tevens zijn ze over het algemeen kleinschalig (gemiddeld 14 plaatsen), hebben geen wachtlijst en kun je er terecht op het moment dat je het zelf nodig vindt.

Niet Wlz erkend

Particuliere woonzorgcentra zijn niet erkend op basis van de Wlz (voorheen AWBZ). Hier betaal je wonen en zorg zelf. Je kunt deze zorg mogelijk (deels) betalen met een persoonsgebonden budget (pgb). Hiervoor heb je een indicatie van het CIZ nodig. Voor het verblijf zelf heb je geen indicatie nodig.

Kosten

Het tarief is als regel opgebouwd uit huur, servicekosten en basiszorg, maar is exclusief geïndiceerde zorg. De bandbreedte van de maandelijkse kosten ligt tussen € 2.000 en € 5.900.

Gelderland

Landgoed Klein Engelenburg

Op een prachtig landgoed in het Gelderse dorp Brummen kunnen zowel bewoners met een (lichte) zorgvraag als bewoners met een vorm van dementie terecht.  In het landhuis wonen senioren die zelfstandig kunnen en willen wonen. Er is voor iedereen 24-uurs zorg aanwezig. Vanuit de professionele keuken worden dagelijks heerlijk vers bereide maaltijden uitgeserveerd. Enthousiaste activiteitenbegeleiders zorgen voor een divers (re-)creatieprogramma. Bij Klein Engelenburg kunt u ook terecht voor tijdelijke zorg.
Brochure | Rondleiding

Landgoed Klein Engelenburg
Spoorstraat 1
6971 CA BRUMMEN

info@domusmagnus.com
+31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Martha Flora Twello 

Martha Flora Twello is alles behalve een gewoon verzorgingshuis. Wij bieden de allerbeste, gespecialiseerde dementiezorg wanneer u niet meer thuis kunt wonen. Bij ons vindt u volop leefruimte. U bewoont een eigen, comfortabel appartement. En daarbuiten beweegt u zich in een beschermde samenleving, de Meander. U kunt rekenen op de zeven kwaliteiten die de basis vormen van de beste dementiezorg. Martha Flora Twello is gevestigd in een landhuis aan de rand van Twello, met schitterend uitzicht over bossen en weilanden.

Martha Flora Twello
Rijksstraatweg 150
7391 MX TWELLO

0571 204 902 | 06 154 717 07
info@marthaflora.nl
Website

De Sterreschans

Al bij binnenkomst ervaart u de gezellige en persoonlijke sfeer waar het hier om draait. Gezelschap vindt u in het restaurant met open keuken, de gemeenschappelijke ruimten en het biljart. Maar u terugtrekken in uw eigen ruime appartement kan natuurlijk ook. De enthousiaste activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselend en passend programma. De ruime opzet maakt deze woonzorglocatie uitermate geschikt voor echtparen. Bij De Sterreschans kunt u bovendien rekenen op uitstekende 24-uurs zorg.
Brochure | Rondleiding

De Sterreschans
Ubbergseveldweg 117-123
6522 HG NIJMEGEN

info@domusmagnus.com
+31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Huis Welgelegen

Buitenplaats Welgelegen bestaat uit een prachtig herenhuis, een atelier en een historische tuin van 1 hectare groot. De bedrijvigheid in de woonkeuken en huiskamers zorgen voor een huiselijk gevoel. De 14 appartementen hebben elk een eigen badkamer. Niet alleen de locatie, maar met name de medewerkers zorgen voor een (h)echt ‘thuis’. Persoonlijkheid en kleinschaligheid staan hier voorop. Er is 24-uurs zorg aanwezig en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Huis Welgelegen doet ook dienst als zorghotel voor tijdelijke zorg. Brochure | Rondleiding

Huis Welgelegen
Molenstraat 2
7231 KN WARNSVELD

info@domusmagnus.com
+31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Huis ter Weegen

Kleinschalig wonen met 24-uurs zorg kan in deze schitterende villa aan de rand van het oude centrum van Warnsveld. De huiselijke sfeer maakt deze locatie uniek. Er zijn 12 appartementen met elk een eigen badkamer. In de sfeervolle woonkeuken en gemeenschappelijke woonkamer ontmoeten bewoners elkaar voor het ontbijt, lunch en diner of voor het deelnemen aan het (re)-creatieve programma. Huis ter Weegen biedt eveneens zorghotelappartementen voor tijdelijke zorg.
Brochure | Rondleiding

Huis ter Weegen
Rijksstraatweg 158
7231 AK WARNSVELD

info@domusmagnus.com
+31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Groningen

De Leyhoeve Groningen

Prachtig gesitueerd aan het water en met de luxe van uitgebreide faciliteiten, vindt u op Woonlandschap de Leyhoeve riante appartementen die een oase van rust, comfort, licht en ruimte bieden. U kunt kiezen uit verschillende formaten woningen die van alle gemakken zijn voorzien en volledig naar uw wensen kunnen worden aangepast. In De Leyhoeve worden we samen aangenaam oud! Hier hoeft u of uw familie zich nooit zorgen te maken, want ons vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar. Zo kunt u altijd thuis blijven wonen, wat er ook gebeurt!

De Leyhoeve Groningen
Helperpark 258-L
9723 ZA Groningen

info@leyhoeve-groningen.nl
Tel: 050-2069292
Website

Noord-Brabant

De Boschstede

In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis kunnen ouderen in hun eigen appartement zelfstandig wonen met de zorg die zij nodig hebben. De Boschstede ligt in het centrum van ’s-Hertogenbosch en telt 39 ruime appartementen met eigen badkamer. Het welzijn van de bewoners staat op één; er is 24-uurs zorg aanwezig en er worden diverse activiteiten georganiseerd. De Boschstede biedt ook zorghotelappartementen voor tijdelijke zorg. Brochure | Rondleiding

De Boschstede
Nieuwstraat 32
5211 NL ‘S-HERTOGENBOSCH

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

De Leyhoeve Tilburg

Wonen in een prachtig, modern appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dat kán! De Leyhoeve in Tilburg is een nieuw woonconcept aan de rand van de stad in de prachtige groene omgeving van het Leijpark. Er stroomt een beekje langs het gebouw en het mooiste park van Tilburg is onze achtertuin. Gezelligheid, warmte en bourgondische gastvrijheid omarmen de bewoners en de gasten als een warme deken. U vindt er 200 appartementen voor 55-plussers en 85 zorgsuites voor senioren met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag. Ons motto is: ‘Samen aangenaam oud worden’.

De Leyhoeve Tilburg
Dokter Bloemenlaan 9-01
5022 KX TILBURG

info@leyhoeve-tilburg.nl
Tel: 013-207 0080 (kies 1 voor Leyhoeve Tilburg)
Website

Noord-Holland

De Volle Aandacht

Zie video en bekostiging (€ 2.250)
Een kleinschalig particulier woonzorghuis voor dementerende ouderen, in het hart van Sint Pancras. Acht bewoners vormen samen met vaste medewerkers een woongemeenschap waar aandacht voor elkaar en het individu centraal staat. De zorg en dienstverlening zijn in handen van De Leeuwenhof Zorg, een gekwalificeerde zorgverlener gespecialiseerd in kleinschalig wonen voor ouderen met dementie.
Bekijk het profiel

De Volle Aandacht
Bovenweg 112
1834 CH SINT PANCRAS

info@devolleaandacht.nl
Tel: +31 (0)6 208 327 48 (Suzanne Groot)
Website | Profiel

Benvenuta

Deze imposante villa biedt tien ruime appartementen met een eigen badkamer. In de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer met open haard, bibliotheek en gezellige woonkeuken, is gezelligheid en gezelschap altijd nabij. Benvenuta is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Er is 24-uurs zorg aanwezig. Benvenuta is tevens zorghotel voor tijdelijke zorg.
Brochure | Rondleiding

Benvenuta
Bussumergrintweg 40
1217 BR HILVERSUM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

De Uylenburgh

In de Amsterdamse Jordaan ligt De Uylenburg. De 37 woonzorgappartementen zijn ruim opgezet, variërend in oppervlakte van 50 tot 110 m2, en allen voorzien van een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. In de sfeervolle gezamenlijke ruimten is gezelschap altijd nabij. Een enthousiast team van medewerkers zorgt voor een echt ‘thuis’ gevoel. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Hier kunt u prettig zelfstandig wonen met de garantie van 24-uurs zorg.
Brochure | Rondleiding

De Uylenburgh
Lauriergracht 49-65
1016 RG AMSTERDAM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Het Hendrickszhuys

In de ‘Gouden Bocht’ aan de Herengracht ligt Het Hendrickszhuys. Dit gerenoveerde 17e-eeuwse herenhuis biedt appartementen aan ouderen die willen wonen met zorg. Een exclusieve plek met veel rust en ruimte en de gezelligheid van de hoofdstad om de hoek. De 28 appartementen bieden uitzicht op de gracht of de tuin. Er wordt dagelijks vers gekookt en er is een enthousiast team activiteitenbegeleiding. Ook voor tijdelijke zorg kunt u hier terecht. Brochure | Rondleiding

Het Hendrickszhuys
Herengracht 410-412
1017 BX AMSTERDAM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Hildebrand

Tegenover stadspark De Haarlemmer Hout ligt woonzorglocatie Hildebrand. Hier staan kleinschaligheid en persoonlijke zorg voorop. De mooie stadsvilla is compleet gemoderniseerd en biedt plek aan 28 appartementen, elk met eigen badkamer. Gezelschap is in de gemeenschappelijke tuin, woon- en eetkamer altijd nabij. De open keuken, waar dagelijks vers wordt gekookt, brengt levendigheid en gezelligheid. Door de aanwezigheid van 24-uurs zorg en betrokken medewerkers is Hildebrand een fijne plek om ouder te worden.
Brochure | Rondleiding

Hildebrand
Fonteinlaan 9-11
2012 JG HAARLEM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Koetshuys Erica

Koetshuys Erica, in het centrum van Hilversum, voelt aan als een groot huishouden. In de algemene ruimten is de warmte direct voelbaar. De open leefkeuken met zitgelegenheid geeft uitzicht op de historische binnentuin; gezelschap is in de Herenkamer nooit ver weg. De 19 ruime appartementen hebben elk een eigen badkamer. Er is 24-uurs zorg aanwezig. Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een uitgebreid activiteitenaanbod. Koetshuys Erica is tevens zorghotel voor tijdelijke zorg.
Brochure | Rondleiding

Koetshuys Erica
Albertus Perkstraat 14-16
1217 NS HILVERSUM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Slingerbosch

Deze villa, met een tuin van 1 hectare groot, ademt de sfeer van een Engels landhuis. De locatie biedt 16 ruime appartementen. Elk met een ruime woonkamer en slaapgedeelte en een eigen luxe badkamer. Ontspanning en gezelschap vindt u in de salon, herenkamer en sfeervolle woonkeuken waar dagelijks vers wordt gekookt. Er is 24-uurs zorg aanwezig en een uitgebreid activiteitenaanbod. Slingerbosch is tevens zorghotel voor tijdelijke zorg.
Brochure | Rondleiding

Slingerbosch
Amersfoortsestraatweg 202
1272 RS HUIZEN

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Villa Walgaerde

Villa Walgaerde is gebouwd in Engelse landhuisstijl en werd in 2009 volledig gerenoveerd. De villa beschikt over 15 appartementen en is met name geschikt voor ouderen met cognitieve problemen. De drie sfeervolle woonkamers, huiselijke leefkeuken en fraai aangelegde tuin zorgen ervoor dat het hier écht voelt als thuis. De kleinschaligheid die u hier vindt is uniek. Er wordt 24-uurs zorg geleverd en de enthousiaste activiteitenbegeleiders zorgen voor een gevarieerd programma.
Brochure | Rondleiding

Villa Walgaerde
Sweelincklaan 16
1217 CL HILVERSUM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Overijssel

Villa Molenenk

Op een groot eigen landgoed ligt Villa Molenenk; een schitterende woonzorglocatie met 32 appartementen en 4 zorghotelkamers voor tijdelijke zorg. Het gebouw is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Er wordt 24-uurs zorg geboden en persoonlijke aandacht staat voorop. Vanuit de open keuken worden dagelijks verse maaltijden uitgeserveerd. In de huiskamers en bibliotheek vindt u rust óf de gezelligheid van medebewoners.
Brochure | Rondleiding

Villa Molenenk
Laan van Borgele 7
7414 GS DEVENTER

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Utrecht

Holland

Deze monumentale locatie biedt 31 ruime appartementen, diverse algemene ruimtes en een restaurant met open keuken waar dagelijks de maaltijden met verse producten worden bereid. Vanuit de grote raampartijen kijkt u uit over de prachtige tuin. Er is 24-uurs zorg aanwezig die meegroeit naar behoefte. Naast uitstekende persoonlijke zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een uitgebreid activiteitenaanbod.
Brochure | Rondleiding

Holland
Javalaan 1-3
3743 HE BAARN

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding

Zeeland

Zeeuws woongenot Villa Rittenborgh

Wanneer het zelfstandig thuis wonen niet meer gaat, of wanneer u niet meer in uw eigen huis wilt blijven wonen, kunt u ervoor kiezen een studio te huren bij Villa Rittenborgh in Middelburg. Het wooncomfort van de bewoners is groot . Naast uw eigen woon/slaapkamer kunt u gebruik maken van onze klassiek ingerichte, grote gemeenschappelijke woonkamers, keuken en de ruime serre, die allen uitkijken op de achtertuin en het park Toorenvliedt. U kunt bij ons een beroep doen op de reguliere zorg

Zeeuws woongenot Villa Rittenborgh
J.V Sprengerlaan 5
4335 SJ MIDDELBURG

info@zeeuwswoongenot.nl
Tel: +31 (0)6 125 549 19
Website

Zuid-Holland

Martha Flora Den Haag

Martha Flora Den Haag is allesbehalve een gewoon verzorgingshuis. Wij bieden de allerbeste, gespecialiseerde dementiezorg wanneer u niet meer thuis kunt wonen. Bij ons vindt u volop leefruimte. U bewoont een eigen, comfortabele studio. En daarbuiten beweegt u zich in een beschermde samenleving, de Meander. U kunt rekenen op de zeven kwaliteiten die de basis vormen van de beste dementiezorg. Martha Flora Den Haag is gevestigd in een zeer groot, dubbel herenhuis aan de Badhuisweg. Vlakbij boulevard en strand.

Martha Flora Den Haag
Badhuisweg 165-167
2597 JN DEN HAAG

070 72 00 945 | 06 148 082 03
info@marthaflora.nl
Website

Martha Flora Gouda

Martha Flora Gouda is allesbehalve een gewoon verpleeghuis. Wij bieden de allerbeste, gespecialiseerde dementiezorg wanneer u niet meer thuis kunt wonen. Bij ons vindt u volop leefruimte. U bewoont een eigen, comfortabele studio. En daarbuiten beweegt u zich in een beschermde samenleving, de Meander. U kunt rekenen op de zeven kwaliteiten die de basis vormen van de beste dementiezorg. Het moderne pand ligt tegenover het Groene Hart Ziekenhuis en op loopafstand van station Gouda.

Martha Flora Gouda
Ronsseweg 6
2803 ZA GOUDA

0182 724 998 | 06 424 309 62
info@marthaflora.nl
Website

De Magistraat

In het centrum van Rotterdam staat woonzorglocatie de Magistraat met 35 ruime appartementen, helemaal afgestemd op de behoefte van ouderen. De prachtige binnentuin, sfeervolle gezamenlijke ruimtes en het betrokken personeel zorgen ervoor dat men zich hier echt ‘thuis’ voelt. Er is 24-uurs zorg aanwezig en er worden diverse activiteiten georganiseerd. In De Magistraat is een aantal appartementen volledig ingericht als zorghotel. Dus ook voor tijdelijke zorg kunt u hier terecht.
Brochure | Rondleiding

De Magistraat
Henegouwerlaan 70-82
3014 CE ROTTERDAM

info@domusmagnus.com
Tel: +31 (0)85-0645910
Website | Brochure | Rondleiding